Norsk Bergindustri

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

122 resultater

Type artikkel
Velg område
122 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyheter

  Hilsen fra Håkon Haugli

  Ved innledning til 17 mai helgen sender administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, en hyggelig videohilsen til alle medlemmer i bergindustrien.

 2. Nyheter

  Foreslår statlig gruvefinansiering

  Vår generalsekretær Anita Hall er intervjuet i dagens utgave av Finansavisen og etterlyser statlige penger for å finansiere opp norsk mineralnæring raskere. Prosjektene til Nussir ved Repparfjorden og Nordic Mining ved Engebøfjellet er gryteklare prosjekter som myndighetene snarest kan fremskynde, uttaler hun.

 3. Nyheter

  Revidert nasjonalbudsjett:Krever tiltak som treffer bergindustrien

  Når regjeringen idag fremlegger sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett, krever Norsk Bergindustri målrettede tiltak som raskt kan omsettes i verdiskaping og sysselsetting. Et nytt statlig fond/investeringsselskap rettet mot mineralnæringen, fremskynding av gruveprosjekter og styrking av asfaltbudsjettet til Statens vegvesen, er prioritert.

 4. Nyheter

  Robust bransje med tydelige krav

  Geo365.no har laget en artikkel om Norsk Bergindustri og vår nylig gjennomførte medlemsundersøkelse. Status nå er at bransjen har klart seg relativt godt i den første tiden etter at corona tiltakene ble gjennomført. Men situasjonen er usikker og negative ringvirkninger kan oppstå i tiden som kommer. Vi har tydelige krav til myndighetene.

 5. Nyheter

  Møte med programkomiteen i MDG

  Anita, Njål og Lars-Erik har avholdt digitalt møte med leder av programkomiteen i MDG for å presentere bergindustrien og våre ønsker for bedre rammebetingelser og økt verdiskapning for våre medlemmer.

 6. Nyheter

  Møte med Næringsdepartementet

  Politiske gjennomslag for medlemmene er alltid sentralt for vårt arbeid. Vår generalsekretær Anita Hall og fagsjef politikk og samfunn Lars-Erik Sletner møtte Næringsdepartementet v/statssekretær Lucie Katrine Sunde-Eidem (V), Sigrid Grønnevet og Erlend Opstad mandag 4. mai.

 7. Nyheter

  Et friskt pust i norsk natursteinsbransje

  Steinbransjen får nå et nytt tverrfaglig samarbeidsprosjekt som skal løfte bruken av norsk naturstein. Overskuddsmaterialer fra Nord-Europas største blokkprodusent, Lundhs i Larvik, skal bli til landskapsstein i samarbeid med Norges eldste leverandør av naturstein, Beer Sten i Fredrikstad. Steinblokker fra fem ulike brudd skal håndplukkes til prosjekter for gater, torg og byrom. 

 8. Nyheter

  Hvordan bevare en trygg digital hverdag

  Mange opplever en ny hverdag med en rekke tekniske utfordringer når vi sammen må tilpasse oss for å bekjempe coronaviruset. Næringslivets Sikkerhetsråd og NorSIS har samlet gode råd og tips for hvordan du bevarer en trygg digital hverdag nå og i tiden fremover.

 9. Nyheter

  Ny kompensasjonsordning for bedrifter

  Portalen er nå åpen for søknader. Penger loves på konto i løpet av få dager for de som oppfyller betingelsene.

 10. Nyheter

  Viktige gjennomslag oppnås

  Myndighetene lytter til Norsk Bergindustri! I den siste krisepakken har Stortinget avsatt 1 milliard kroner til vedlikehold og utbedringer for å holde hjulene i gang i anleggsbransjen (vei og bane). I tillegg lover de mer midler til bedriftsintern opplæring, ved å øke rammetilskuddet til fylkeskommuner.