Artikkelarkiv

Vis filtrering

22 resultater

Type artikkel
Velg område
22 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Vi må ta vårt ansvar som mineralrikt land

    Bergverksindustri har lange tradisjoner i Norge. Tidlig gruvedrift på Røros og Kongsberg la mye av grunnlaget for en tidlig industrialisering av Norge. Mineraler og prosessindustri har gjennom norsk historie betydd vekst, fremgang, jobber og velferd.

  2. Grønnere gruvedrift er en forutsetning i kampen mot klimakrisen

    Bellonas historie med mineralindustrien begynte med harde konfrontasjoner på 1980-tallet. Miljøaktivister fra Bellona kjempet for å stoppe en forurensende deponipraksis for gruveavfall i Sokndal, og ble banket opp av lokalbefolkningen i prosessen. Nå er det heldigvis blitt mindre voldelig. Og etter mange år med eksternt press har bransjen forbedret seg – løsningene i dag er langt bedre enn da Bellona aksjonerte for 20-30 år siden. Dette er en viktig grunn til at Bellona ser positivt på muligheten for økt norsk mineralutvinning

  3. Arbeiderpartiet vil ha et taktskifte!

    Det er bred politisk enighet om at vi trenger noe nytt å leve av etter oljen. Samtidig vet vi at omstillingen til en grønnere økonomi er avhengig av mineraler. Arbeiderpartiet mener at mineraler er en del av svaret på hvordan vi skaper nye arbeidsplasser, stanser klimaendringene og skaffer Norge nye inntekter. Norges mineraler bearbeidet er verd 8000 mrd.kr.