Artikkelarkiv

Vis filtrering

10 resultater

Type artikkel
Velg område
10 resultater funnet med valgt filtrering.
  1. Gledelig tilskudd til TSM

    Næringsdepartementet (Nfd) har gitt Norsk Bergindustri tilsagn om tilskudd til innføring av Towards Sustainable Mining (TSM). I alt ytes det et tilskudd på inntil 2,46 millioner kroner i perioden frem til og med 2024.

  2. Møte med Kommunaldepartementet

    Anita, Njål og Lars-Erik fortsetter sin reise for å gjøre forvaltningen og politikere bedre kjent med bergindustrien og våre krav om styrkede rammebetingelser. Turen var kommet til Kommunal- og moderniseringsdepartementet hvor vi fikk møte to statssekretærer, hhv Paul Chaffey og Raymond Robertsen.

  3. Ny næringsminister

    Fredag ble det klart at Iselin Nybø (V) overtar stafettpinnen i Næringsdepartementet etter Torbjørn Røe Isaksen. Hun kommer fra stillingen som statsråd for forskning og høyere utdanning. Norsk Bergindustri har høye forventninger til den nye ministeren. Røe Isaksen satte tydelige spor etter seg med blant annet økte bevilgninger til Direktoratet for Mineralforvaltning (DMF), tildeling (stadfesting) av driftskonsesjoner for sjødeponi, og iverksatt en etterlengtet gjennomgang av virkemiddelapparatet.