Norsk Bergindustri

Innhold

Bergbloggen

Vis filtrering

9 resultater

Type artikkel
Velg område
9 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyheter , Pukk og byggeråstoffer, Leverandører, Bergbloggen

  Er det snart på tide å fornye N200 kravene til resirkulerte masser?

  Offentlige myndigheter har satt fokus på gjenbruk av gravemasser. Hvorfor lager de samtidig reguleringer som hindrer at det kan selges?

 2. Nyheter , Bergbloggen

  Mineralnæring gir vekst i hele landet - Odd Omland (Ap)

  Mineralnæringen er som et industrielt kinderegg. For det første produserer bransjen varer Norge og resten av verden er helt avhengige av. For det andre er den norske industrien miljøvennlig og høyteknologisk, det sikrer god ressursutnyttelse og bærekraftig produksjon. For det tredje bidrar bransjen til vekst og næringsutvikling i hele landet. Derfor vil Arbeiderpartiet legge bedre til rette for utvikling i mineralnæringen i årene som kommer.

 3. Nyheter , Bergbloggen

  Mineralnæringen, en lønnsom medspiller i det grønne skiftet - Ove Trellevik (H)

  Skal mineralnæringen vokse og utvikle seg er det viktig at ressursene blir kartlagt, og at nødvendige løyver gitt til gruvedrift.

 4. Nyheter , Bergbloggen

  Min erfaring som trainee i Norsk Bergindustri

  Å være trainee i norsk bergindustri gir deg muligheten til å jobbe innen hovedfeltene innen geologi; industrimineraler, metaller og pukk og grus – hver med sine forskjellige utfordringer og muligheter for en nyutdannet innen geofagene.

 5. Nyheter , Bergbloggen

  OECDs nye veileder for dialog med berørte parter innen utvinning, Cathrine Halsaa OECDs kontaktpunkt for ansvarlig næringsliv

  En ny veileder fra OECD gir gode råd som kan være nyttige for medlemmer i Norsk Bergindustri. I dette innlegget ønsker vi å vise hvorfor veilederen er relevant og nyttig for dere.

 6. Nyheter , Bergbloggen

  Samtiden er alltid steinalder, Morten Smelror, adm. dir. NGU

  Veien til et bærekraftig samfunn er brolagt med mengder av mineraler. Byggeklossene i den kommende, grønnere steinalderen er sjeldne mineraler som inngår i dagliglivets nye og smarte teknologiske løsninger og som er nødvendige for å produsere miljøvennlig energi.

 7. Nyheter , Bergbloggen

  Stålgruvene i Brutopia - Rolf Arne Kleiv, professor ved NTNU

  Etter 12 års skolegang visste jeg veldig lite om bergindustrien. Svelvik (Norges nordligste sørlandsby) var ingen bergverkskommune, og jeg visste ikke mer enn det jeg hadde lest meg til. I ettertid har jeg innsett at det ukentlige Donald-bladet kan ha vært min viktigste kilde.

 8. Nyheter , Bergbloggen

  Ja vi elsker dette landet - Randi Skirstad Grini, direktør DMF

  i har nettopp feiret nasjonaldagen og med det, landet vårt og det norske demokratiet. Nasjonaldagen er en viktig dag, og betyr mye for meg. Som representant for et av statsforvaltningens utøvende organ, er jeg stolt av å kunne bidra til å opprettholde vårt demokratiske samfunn.

 9. Nyheter , Miljø og bærekraft, Bergbloggen

  Fremtidens mineralindustri - Karl Kristensen, Bellona

  Menneskeheten er helt avhengig av produktene som mineralindustrien leverer, ikke bare for å kunne videreføre et moderne levesett, men også for å erstatte en petroleumsbasert økonomi med fornybare energikilder.