Drift- og vedlikeholdstekniske komites WORKSHOP 2017 Titania

Publisert

Befaring hos Titania.

Den fjerde workshopen i regi av Norsk Bergindustris Drift- og vedlikeholdstekniske komite ble arrangert hos Titania i Hauge i Dalane 1. og 2. november.

I år var fokuset på oppredningsproblematikk og finstoff. Den hadde en felles del som omhandlet knusing og sikting der problematikk innen instrumentering, matesystem, slitasje/målemetoder og fokus ved oppgradering av nytt utstyr på anlegg var tema.

Vi startet onsdagen med bedriftspresentasjon ved direktør Dag Larsen hos Titania etterfulgt av befaring både i Hommedal og i tørkeanlegget i Jøssingfjord. 

Hans Birkeland og hans fantastiske kolleger tok oss vel i mot og viste oss rundt.  

Mange av deltakerne hadde ikke vært på besøk i dagbruddet til Titania tidligere, men alt som møtte oss på utsiktsposten av en vegg av tåke. Torsdagen skinte sola som på en sommerdag og med stor fleksibilitet i alle ledd fikk vi til et nytt besøk.  

Besøk nr to gav oss utsikten mange var spente på. 

Onsdag ettermiddag var det et overfylt Bedehus på Sogndalstrand Kulturhotell, slik blir det når "inkluderende" er en av kjerneverdiene våre! Disse fikk innlegg fra Olav Hellekås, Metso, og leder av våre Drift- og vedlikeholdstekniske komite. Innlegg også fra Nordic Bulk ved Jone K. Mæland og Olav Gilje.

Olav Hellekås, Metso leder av Drift- og vedlikeholdstekniske komite

Olav Gilje, Nordic Bulk 

Og mat kan de på Sogndalstrand, stemningen var så god at kun en vits fra Knut Li, Franzefoss Pukk og leder av Norsk Bergindustri Bergtekniske komite, kunne toppe den. 

Knut Li

For å rekke ny tur til Titanias dagbrudd før hjemreise måtte vi starte før planlagt, men enda rakk ikke Olav's kolleger i Metso og formidle alt de hadde planlagt. Og det var langveisfarende med tung kompetanse Olav hadde hentet inn, både Lars S. Gustavsson fra Sverige og Tero Onnela fra Finland. 

Lars S. Gustavsson, Metso, i delsesjonenom oppredning

Tero Onnel, Metso, i delsesjonen om maskinsand. 

Vi takker Drift- og vedlikeholdsteknisk komite, Titania som tok så godt i mot oss i en travel hverdag, og mannsterke og fagsterke folk fra både Nordic Bulk og Metso - og tusen takk til alle deltakerne som er så engasjerte og lager så god stemning! 

Håper vi sees neste år!