Norsk Bergindustri

Innhold

trainee 2019-2021: utlysning

Tre av de fire nåværende traineene på traineesamling i Stavanger tidligere i høst

Det er høst, og Bergdagen ved NTNU i Trondheim arrangeres 8. november 2018. Norsk Bergindustri vil være tilstede med stand og med studentpresentasjon dagen før. Der presenterer vi at vi lyser ut minst en traineestilling for perioden 2019-2021.

Norsk Bergindustri har hatt sin traineeordning siden 2011. Så langt har 12 traineer vært gjennom systemet. Det du får som trainee er at du i løpet av to år er hos tre forskjellige bedrifter i åtte mnd. hver. Hver av disse bedriftene står klare med større og mindre prosjekter som de ønsker en person som kommer rett fra skolebenken til å se med friske øyne på. De som jobber i bedriftene har ofte ting de gjerne skulle gjort noe med, men som de ikke helt rekker i hverdagens mas og kav. Tilbakemeldingen fra traineebedriftene er at da er en trainee helt perfekt til å settes til slike oppgaver.  

Traineene melder at de får en unik oversikt over bransjen, og får sjansen til å prøve seg i ulike bedrifter og i ulike lokalsamfunn som ligger på ulike deler av landet. Ikke minst får de en sjanse til å anvende det de har lært på skolen i praksis, og på ulike måter i de tre bedriftene.  

Vi lyser ut minst en traineestilling (og jobber med å finne nok bedrifter til en stilling nr 2) med virkning fra 1. september 2019. Koordinator for ordningen og to traineer vil være til stede på Bergdagen 8. november for å presentere de mulighetene dette gir. Det vil også bli holdt en presentasjon dagen før.  Søknadsfrist for stillingen settes til 23. November. Det vil sannsynligvis bli gjennomført intervjuer i januar 2019.