Natursteinsprisen 2022 gikk til Nasjonalmuseet

Styreleder Thor-Anders Lundh Håkestad, generalsekretær Anita Hall, leder av Natursteinskomiteen Torger Lingelem i Norsk Bergindustri, delte ut prisen. Jon Geir Placht mottok prisen på vegne av Nasjonalmuseet.

Høstmøte 2022 var fullbooket med om lag 200 deltakere på Hotel Norge by Scandic 13. – 14. oktober. Under festmiddagen torsdag kveld ble vinner av Natursteinprisen 2022 offentliggjort.

Norsk Bergindustris natursteinpris deles ut til personer, bedrifter eller prosjekter for innovativ bruk eller produksjon av norsk naturstein.

Prisen kan i tillegg tildeles prosjekter som har bidratt til å fremme god bruk av norsk naturstein i Norge eller i utlandet.

Begrunnelse for valg av årets vinner:

Årets vinner har vist en stolt og modig bruk av norsk naturstein.  På en dristig måte fremstår signalbygget som en klippe i et travelt bybilde og viser på den måten frem den norske steinen til et stort nasjonalt og internasjonalt publikum. Det særegne uttrykket har stått sentralt i valget av materialet til denne publikumsattraksjonen og skiferens unike egenskaper har vært avgjørende ved valg av materialet. 

Nasjonalmuseet har på denne måten fremmet bruk av naturstein på en god måte.

Årets vinner var Nasjonalmuseet.

Dette var 6. gangen Natursteinsprisen ble utdelt. Tidligere vinnere er:

2016 Rocks of Norway

2017 Avinor

2018 Thor Lundh

2019 Palmer Gotheim Skiferbrudd

2021 Trygve Ollendorff, Feiring AS