Gjør foreningen komplett

Publisert

Bilde av utstillingen til SG Safety

KNYTTER KONTAKTER: John Ketil Halland og SG Safety var en av drøyt ti utstillere på konferansen Stein i vei i Bodø nylig.

Norsk Bergindustri består av delbransjene mineraler, pukk og grus, naturstein og – ikke minst, leverandørene. De bidrar med friske krefter og nye tanker.

– Vi har offensive mål og som et ganske nytt firma i Norge er det viktig å synes, sier Odd Einar Nørjordet fra Kiesel Norge da vi møter ham på Stein i vei i Bodø.

I rommet ved siden av konferansesalen har et titall leverandører og samarbeidspartnere satt sammen utstillinger som presenterer virksomheten deres. Vi hører gode diskusjoner, faguttrykk vi ikke alltid forstår og latter. Mye latter.

Kiesel Norge leverer særlig mobilt knuse- og sikteutstyr – både utleie og salg. Bedriften har vært på konferanse tidligere. Kiesel Norge deltok på Stein i vei i Stavanger i 2023, Høstmøte samme år og nå Stein i vei i Bodø. Det neste på blokken er Bergindustridagene på Gardermoen 18.–20. mars.

Bidrar på mange fronter
– Leverandørene er svært viktige for oss. De bidrar økonomisk, er med på konferanser, har med ressurspersoner i fagkomiteer, formidler kunnskap til de andre medlemmene og sikrer at foreningen representerer hele bransjen, sier generalsekretær Anita Helene Hall i Norsk Bergindustri.

Godt over 40 leverandører er medlem i foreningen. I tillegg kommer en lang rekke samarbeidspartnere.

Borte ved den ene veggen er Veiteknisk Institutt tydelig til stede. De gjennomfører miljømålinger av pukkverk, betong- og asfaltfabrikker – slik at eier kan dokumentere oppfyllelse av krav fra miljømyndigheter og statsforvalter.

– Vi er jo en del av inventaret på Stein i vei. Ved siden av å være medarrangør av konferansen, er det viktig å vise seg frem og fortelle hva vi kan tilby. Det gjelder også oss som har holdt på en stund, sier Kjell Arne Bergli

Ferske fjes
– Dette er første gang vi deltar på en konferanse i regi av Norsk Bergindustri, sier John Ketil Halland fra SG Safety.

Bedriften er en totalleverandør innen pust, gass og brann.

– Vi ble anbefalt å være med her. Det er økt om oppmerksomhet om støvmåling og verneutstyr etter at grenseverdiene for silika er nedjustert, og vi får flere henvendelser. Da er det viktig å møte bransjen, sier Halland.

Les også artikkelen om Stein i vei 2024.