Norsk Bergindustri

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

113 resultater

Type artikkel
Velg område
113 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyheter

  Ny kompensasjonsordning for bedrifter

  Regjeringen foreslår at foretak som har minst 30 prosent omsetningsfall som følge av virusutbruddet, får kompensasjon fra staten. Kontanthjelpen loves så raskt som mulig i april.

 2. Nyheter

  Viktige gjennomslag oppnås

  Myndighetene lytter til Norsk Bergindustri! I den siste krisepakken har Stortinget avsatt 1 milliard kroner til vedlikehold og utbedringer for å holde hjulene i gang i anleggsbransjen (vei og bane). I tillegg lover de mer midler til bedriftsintern opplæring, ved å øke rammetilskuddet til fylkeskommuner.

 3. Nyheter

  Aktuelle korona-tiltak fra Direktoratet

  I forbindelse med den krevende korona situasjonen har Norsk Bergindustri vært i kontakt med Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren for Svalbard (DMF) for å høre hvilke verktøy de har for å bidra til å lette byrden for våre medlemmer.

 4. Nyheter

  Statsbudsjettet 2021: Sats på bergindustrien!

  Norge og verden er i en spesiell situasjon og Norsk Bergindustri er selvsagt glade for at Storting og regjering samler seg om målrettede tiltak. Når regjeringen idag samles til budsjettkonferanse for å diskutere neste års statsbudsjett, har Norsk Bergindustri klare forventninger om konkrete resultater for sine medlemmer.

 5. Nyheter

  Koronavirus - status, råd og tips

  Som følge av den senere tids utvikling har Norsk Bergindustri bestemt seg for å avlyse alle reiser og arrangement fram til påske, da ny vurdering tas.

 6. Nyheter

  En viktig milepæl for Norsk Bergindustri

  Norsk Bergindustri signerte i går avtalen «Mot en bærekraftig mineralnæring (TSM)». Dette er et program utviklet av Mining Association of Canada (MAC) for å forbedre miljø- og sosial praksis innenfor mineralnæringen.

 7. Nyheter

  Besøk hos programkomiteen i Høyre

  Anita, Njål og Lars-Erik var i går på besøk hos programkomiteen i Høyre for å presentere bergindustrien og våre ønsker for bedre rammebetingelser og økt verdiskapning for våre medlemmer.

 8. Nyheter

  Arbeidstilsynet prioriterer bergindustrien

  Arbeidstilsynet har i et nyhetsbrev idag varslet nasjonale næringsaktiviteter rettet mot blant annet bergverksdrift og utvinning. Vi har medlemmer som allerede har fått varsel om besøk. Viktig å være forberedt !

 9. Nyheter , Trainee Norsk Bergindustri

  Hedvig Åstebøl ansatt som ny trainee

  Hedvig Åstabøl er ansatt som ny trainee i Norsk Bergindustri med oppstart 1. september 2020.

 10. Nyheter , Politiske saker

  Ny næringsminister

  Fredag ble det klart at Iselin Nybø (V) overtar stafettpinnen i Næringsdepartementet etter Torbjørn Røe Isaksen. Hun kommer fra stillingen som statsråd for forskning og høyere utdanning. Norsk Bergindustri har høye forventninger til den nye ministeren. Røe Isaksen satte tydelige spor etter seg med blant annet økte bevilgninger til Direktoratet for Mineralforvaltning (DMF), tildeling (stadfesting) av driftskonsesjoner for sjødeponi, og iverksatt en etterlengtet gjennomgang av virkemiddelapparatet.