Nyhetsarkiv

Vis filtrering

271 resultater

Type artikkel
Velg område
271 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Europa løfter mineralnæringen

  I dag blir CRMA EU-lov. Det vil gi økt oppmerksomhet om mineralnæringen og krav om å utvinne mer i Europa – og trolig vesentlig betydning for Norge.

 2. Revidert skuffer norsk bergindustri

  Økt utvinning av mineraler som er avgjørende for det grønne skiftet, får ingen støtte i revidert nasjonalbudsjett som ble lagt fram i dag. Regjeringens mineralstrategi fra i fjor sommer er tydeligvis lagt i en skuff og glemt, mener Norsk Bergindustri.

 3. Et stort løft for gruveindustrien

  Norsk Bergindustri applauderer svenske Grangex' kjøp av Sydvaranger. Men handelen er også en påminnelse om de store utfordringene næringen står overfor.

 4. Fem gruvekrav til ny næringsminister

  Dersom Norge skal bidra til å gjøre vestlig industri mindre avhengig av mineraler fra Kina eller som er hentet ut av barnehender i Afrika, kan vi ikke leve med at det tar opptil 20 år for å få godkjent et gruveprosjekt.

 5. Satser tungt på ombruk

  Siden starten på 2022 har Franzefoss Pukk tatt imot over 3,5 millioner tonn ombruksstein. Det gleder både kunder og klimaet.

 6. Nytt styre krever handling

  Norsk Bergindustri valgte på gårsdagens generalforsamling nytt styre. Det er opptatt av å få på plass rammebetingelser som gjør det mulig å realisere næringens potensial.

 7. – Haster med å få fart på norsk mineralutvinning

  Norsk Bergindustri mener det er nok med festtaler om fremtiden for norsk mineralnæring. Nå krever foreningen handling av politikere. - Vi kan ikke leve med at det skal ta nesten 20 år før myndighetene godkjenner et gruveprosjekt.

 8. Klare til innsats

  Fire entusiastiske unge mennesker med fersk master-grad gleder seg til å begynne som trainee i medlemsbedrifter i Norsk Bergindustri til høsten. Du kan bli litt kjent med dem her.

 9. Vil vinne politikerne

  Feiring forstår at rammebetingelsene er avgjørende for å sikre god økonomi og et bærekraftig samfunn. De ikke bare forstår det, de gjør også mye for å bedre dem.

 10. Satser på Norge

  Teako Minerals Corp. har satt sine prosjekter i Canada på pause, blitt medlem i Norsk Bergindustri og konsentrerer leteaktiviteten om Norge.