Mange vil jobbe i bergindustrien

Publisert

En ung mann foran en roll-up.

STOR INTERESSE: Sigurd Aamot og administrasjonen i Norsk Bergindustri tok informerte mange nysgjerrige studenter under Bergdagen.

Det er stor interesse for å bli trainee fra 1. september og Norsk Bergindustri har mottatt mange søknader. Det er en bekreftelse på at næringen er attraktiv og fremtidsrettet.

– Jeg er selv trainee gjennom Norsk Bergindustri, og det er veldig bra. Jeg har lært masse, og det vil jeg helt sikker også gjøre i de andre bedriftene jeg skal til. Jeg vil oppfordre alle til å søke trainee-ordningen. 

Det sa Sigurd Aamot da han stod på stand for Norsk Bergindustri under Bergdagen på NTNU i forrige uke. Han og representanter fra administrasjonen informerte nysgjerrige studenter om muligheten. 

Da søknaden utløp søndag 4. februar hadde 28 studenter fra hele landet vist sin interesse. 

En fremtidsnæring 
– Det er svært gledelig at så mange flinke studenter har lyst til å jobbe i bransjen. De ser tydeligvis på bergindustrien som en fremtidsnæring som er helt essensiell i den teknologiske og miljømessige omstillingen, samt sentral i å bevare og utvikle samferdsel og boligbygging, sier generalsekretær Anita Helene Hall i Norsk Bergindustri. 

Traineeordningen ble startet opp i 2011 og er et godt etablert tilbud. Siden da har hvert år et antall studenter startet et toårig løp hvor de har fått en knallstart på karrieren gjennom opphold på åtte måneder i tre ulike bedrifter. På forhånd avtales det arbeidsoppgaver som er tilpasset hver enkelt deltakers kompetanse og bedriftens behov. Det kan for eksempel være utfordringer innen fagområdene ressursgeologi, gruvedrift, mineralutvinning og HMS (inklusiv ytre miljøforhold). 

Ordningen tilbys nyutdannede geologer og bergingeniører med Master of Science eller Master of Technology. Nå følger intervjuer før ansettelser. Planen er at det skal være fullført 15. mars. 

Her kan du lese mer om traineeordningen i Norsk Bergindustri.