Ny daglig leder i Feiring Bruk

Publisert

Portrett av Espen Lerfald

Etter en omfattende rekrutteringsprosess, innså konsernleder Margrethe Ollendorff Lien at den beste kandidaten satt på nabokontoret. Nå er CFO i Feiring, Espen Rønneberg Lerfald, ansatt som ny daglig leder i Feiring Bruk.

– Noen ganger er svaret rett foran nesa på deg, og slik var det i dette tilfellet. Vi investerte mye tid og penger i rekrutteringsprosessen – med intensjon om å finne den riktige kandidaten til å lede Feiring Bruk videre. Vi hadde gleden av å bli kjent med både gode og fantastiske kandidater. Men så innså vi under finaleintervjuene at den beste løsningen var internt i selskapet. Espen har over flere år vist seg som en svært dyktig leder, og med hans erfaring fra Feiring og interesse for pukk og grus, er jeg trygg på at dette er en stjernesignering for Feiring, sier Ollendorff Lien.

Lerfald tar over roret etter Knut Harald Ollendorff, som trer inn i en stilling med overordnet fokus på Feiring som helhet og alle forretningsområdene til selskapet.

Espen Rønneberg Lerfald kommer fra stillingen som CFO i Feiring, en stilling han har hatt siden 2018. Før det jobbet han flere år som CFO og CEO i Onepiece Jump In AS og som konsulent i PwC Deals.

Nå ser han fram til å ta fatt på en ny arbeidshverdag, med pukk og grus i fokus. Han tiltrer i rollen etter sommeren.

– Over årene har jeg blitt mer og mer opptatt av den bransjen vi opererer i. Det er i mitt hode en underkommunisert bransje som jeg tror veldig mange ikke helt forstår hvor viktig er. Det er stein og grus, men bruksområdene for våre produkter påvirker stort sett alle i en eller annen form gjennom livet, og det synes jeg er kult. Det er en håndfast og spennende prosessindustri hvor det er store muligheter for optimalisering. I tillegg er det en industri hvor vi endelig begynner å få fart på fokuset rundt bærekraft og bærekraftig ressursutnyttelse, noe som er veldig spennende. Samlet var det derfor en enkel vurdering når muligheten til å tre inn i en slik stilling ble gitt meg, sier Lerfald.