Satser på Norge

Publisert

Gruppebilde med tre personer

OFFENSIVE: CEO Sven Gollan i Teako (til venstre), Felix Grabher fra investoren FruchtExpress Grabher og Frida Vonstad fra samarbeidspartneren The Coring Company.

Teako Minerals Corp. har satt sine prosjekter i Canada på pause, blitt medlem i Norsk Bergindustri og konsentrerer leteaktiviteten om Norge.

Etter flere transaksjoner denne våren gjør Mark Steeltoft opp status. Han har tittelen VP Corporate Development & IR.

– Nå er vi blitt det største mineralleteselskapet i Norge, regnet etter størrelsen på prosjektporteføljen, sier han.

I januar sendte han ut en melding til investorer. Teako ville la prosjektene i British Columbia hvile og i stedet konsentrere innsatsen om Norge, samt en mindre satsing i Finland. Hovedinteressen i Norge er kopper, kobolt og andre metaller, gull og sjeldne jordarter, mens fokuset i Finland er på gull.

Vil være del av fellesskapet
– Gruveletingbransjen tilbyr en unik blanding av spenning, muligheter og påvirkning av samfunnet. Fra gleden ved å oppdage verdifulle ressurser til den vitale rollen med å støtte global infrastruktur og teknologiske fremskritt, er vår bransje en viktig bidragsyter til verden, sier Steeltoft.

Men han ser også noen problemområder:

– En av de største utfordringene for selskaper som Teako Minerals, samt den bredere lete- og gruveindustrien i Norge, er å overvinne utdaterte oppfatninger av vår bransje. Til tross for betydelige fremskritt, er det fremdeles en misoppfatning om at mineralleting og gruvepraksis er den samme som for hundre år siden. Dessuten henger vår bransje etter andre når det gjelder teknologisk innovasjon og bred interesse og anerkjennelse. Å møte disse utfordringene krever kollektiv handling og en forpliktelse til å fremme teknologi, utdanning og andre praksiser innen bransjen i Norge.

Da Teako justerte sin strategi og geografiske satsing, var det naturlig å bli med i Norsk Bergindustri.

– Vi ble medlem for å samarbeide og bli del av et fellesskap som deler våre verdier, samt bidrar til å fremme leting etter mineraler i Norge, sier Steeltoft.