Velkommen til Viken Pukk!

Publisert

Bilde av fire menn

ENERGISK GJENG: Fra venstre ser vi Carl-Stener Garder (eier GG-gruppen), Carl-Haakon Garder (eier GG-gruppen), Kåre Johan Hauge, (driftsleder Viken Pukk) og Knut Magnus Hvidtsten (prosjektleder Viken Park).

I Fredrikstad utvikler man et nytt næringsområde. Det blir det mye overskuddsmasser av. Og et nytt medlem i Norsk Bergindustri.

Viken Park er et nytt regionalt næringsområde i Fredrikstad kommune, utviklet av GG-gruppen. Opparbeidelsen er forventet å starte høsten 2024, og arbeidet vil gi om lag 30 millioner tonn med overskuddsstein.

I den forbindelse er Viken Pukk etablert av GG-gruppen for å drive både pukkverk- og deponivirksomhet i området. Deponiet er på rundt fire millioner kubikk.

Satser bærekraftig
– Pukkverksdriften vil bli drevet miljømessig, med mobile knuseverk koblet til nettstrøm for å hindre utslipp. Målet er å utnytte fjellressursen 100 prosent. Det vil bli etablert asfalt- og betongverk som er i stand til å utnytte hele varespekteret fra pukkverksdriften, og det vurderes etablering vaskeanlegg for produksjon av maskinsand som tilslag til asfalt og betong, og for vasking av mottatte masser, forteller driftsleder Kåre Johan Hauge og fortsetter:

– Det vil også bli produksjon av plenjord/anleggsjord på deponisiden av egnede masser som kommer inn.  Organisk materiale fra tomteopparbeidelsen av Viken Park vil bli kvernet opp og kompostert for jordproduksjon. Viken Pukk vil ha korte transportavstander til asfalt- og betongverk. Da vil vi få full ressursutnyttelse av fjellforekomstene og renskemassene.

Eksterne kunder skal også nyte godt av masser inn til deponi og varer fra pukkverk ut til prosjekt fra samme område. Viken Pukk og Viken Park ligger sentralt mellom Sarpsborg og Fredrikstad, med kort vei til E6.

Hyggelig og nyttig fellesskap
– Det beste med bransjen er at man skaper noe verdifullt for fremtiden av naturressurser og overskuddsmasser. Mulighetene er enorme med gode samarbeidspartnere og tidligere erfaringer, samt mange dyktige mennesker som vil noe og drar i samme retning for å løse oppgavene, sier Hauge.

Som de største utfordringene nevner han å gjennomføre alle krav og pålegg fra myndigheter og instanser for å få en økonomisk og miljømessig god drift.

– Vi ble med i Norsk Bergindustri fordi det er en organisasjon som sammenfaller med vår virksomhet. Mange flinke og dyktige mennesker, og et nettverk som vi kan søke erfaringer og diskutere løsninger med. Jeg kjenner til foreningen fra tidligere arbeidsgiver, har blant annet vært på en samling, noe som ga et godt inntrykk av høy faglig kompetanse innen vår bransje. Mange hyggelige og trivelige mennesker.

GG-gruppen er for øvrig et familieeid eiendomsselskap, som har drevet utvikling av eiendommer i mange år hovedsakelig i Østfold-regionen. Firmaet er lokalisert med hovedkontor i Halden.