Større trykk på politikk og kommunikasjon

Publisert

NYTT LAG: Stein Arild Iglebæk (helt til høyre) er ansatt som kommunikasjonsansvarlig, og Lars Joakim Hanssen er ny fagsjef for politikk og samfunn. Dermed har generalsekretær Anita Helene Hall fullt mannskap i administrasjonen etter at hun i sommer ansatte Kjersti Hartvig Larsen (helt til venstre) som fagsjef for miljø og bærekraft. Foto: Espen Solli

Norsk Bergindustri har hanket inn friske krefter i to dedikerte nøkkelposisjoner. Foreningen har ansatt kommunikasjonsansvarlig og fagsjef politikk og samfunn.

– To av våre viktigste arbeidsområder er påvirkning av bergindustriens rammebetingelser og kommunikasjon av næringens store betydning for både Norge og verdenssamfunnet. Jeg er strålende fornøyd med at vi har fått på plass to personer med meget sterk kompetanse på disse feltene, sier generalsekretær Anita Helene Hall i Norsk Bergindustri.

– Dette er et viktig skritt i arbeidet med å sikre at Norge har verdens mest bærekraftige bergindustri, legger hun til.

Politisk ringrev
Den nye fagsjefen for politikk og samfunn heter Lars Joakim Hanssen. Han kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef for Volkswagen og Volkswagen Nyttekjøretøy. Vel så viktig er det at han før det var spesialrådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe og har hatt ulike roller i regjeringsapparatet. Han har blant annet vært statssekretær for statsminister Erna Solberg ved Statsministerens kontor og statssekretær for daværende finansminister Siv Jensen.

–  Bergindustrien har lange og stolte tradisjoner i Norge. Jeg gleder meg til å jobbe for bedre rammevilkår for våre medlemsbedrifter. Økt utvinning av mineraler er avgjørende for digitaliseringen og det grønne skifte. Derfor er dette en av Norges viktigste fremtidsnæringer, sier Lars Joakim.

Engasjert historieforteller
Fersk kommunikasjonsansvarlig Stein Arild Iglebæk har lang erfaring som journalist, redaksjonsleder og redaktør i medier som Kampanje, Travel News og Europower – et søsterselskap til Dagens Næringsliv som dekker kraftbransjen. De siste årene har han arbeidet som innholdsprodusent og kommunikasjonsrådgiver i virksomheter som Multiconsult og Rørentreprenørene Norge.

– Bergindustrien er et skattkammer av gode historier som jeg gleder meg til å formidle til omverdenen. Vi skal vise fram all den kunnskapen, betydningen for lokalsamfunn, vesentlige råvarer, kritiske mineraler og bidrag til en mer bærekraftig verden som bergindustrien representerer, sier Stein Arild entusiastisk.

Les også: Ny fagsjef på miljø og bærekraft