Gratulerer med 10 års dagen - Traineeordningen!

14 av i alt 18 traineer møttes for feiring. Lars Anker-Rasch og Kim Rune Bragstad Grannes var også med på festen, men dessverre ikke tilstede da bildet ble tatt.

8. september var det duket til feiring av Norsk Bergindustri traineeordningen som ansatt sine første traineer i 2011 - at ordningen har levd i 10 år måtte feires.

Det ble også litt faglig påfyll for de 14 traineene som hadde tatt turen til Trondheim for jubileumsfest. NGU og DMF stilte velvillig opp for å fortelle om sine roller i bergindustrien. 

 

 

 

 

 

 

Kari Aslaksen Aasly fortalte om alt det spennende NGU jobber med og deres videre planer for kartlegging av mineralske ressurser i Norge. Både lydhøre traineer i salen og tidligere trainee som foredragsholder, tidligere trainee Lars Anker-Rasch hadde følge av sin kollega Mali Brekken i DMF. 

 

Med Kurt Aasly i spissen og flere av hans kollegaer dro traineene til Bergverkslaboratoriet på NTNU, kan vel ikke kalles nytt etter et pars års drift, men fremdeles imponerende. 

 

 

 

 

 

 

 

Så var det duket til festmiddag hvor blant andre Hans-Tore Mikkelsen som var Traineeordningens første koordinator var selvskreven gjest, her i godt selskap med Håkon Mork, Tor-Helge Hilmarsen, Monika Oftedal Voll og Fabian Schenker Sepulveda. De to sistnevnte var ferdig med sine to år som traineer 31. august i år. 

Generalsekretære Anita Hall var første taler ut, og uttrykte beundring for de unge og nyutdannede som flytter 3 ganger på to år rundt i vårt langstrakte land. Helene Fromreide Nesheim og Hedda Jensen skapte en fantastisk stemning som de perfekte toastmasternene!

Norsk Bergindustri nye fagsjef miljø og bærekraft hadde en hyggelig kveld med Sondre Stenvold Simonsen og Astrid Lunde Wall som sammen med Eirik Stokmo startet som traineer 1. september. På sin andre side hadde Jakob Hedvig Åstebøl, som er halvveis i sin traineeperiode og Thor - Anders Lundh Håkestad, styreleder i Norsk Bergindustri og daglig leder i Lundhs AS. Han brukte sin tale til å fortelle om Lundhs sin positive erfaringer med ordningen og oppfordret flere bedrifter til å benytte seg av den flotte muligheten det er å ha trainee. 

Kvelden ble avsluttet med takk for maten tale av Astrid, hun la ikke skjul på at hennes erfaring med takk for maten taler var heller dårlig, men om dette var hennes første kan vi være sikre på at det ikke ble den siste! 

Tusen takk til alle som satte av tid til å feire med oss! Største takk går til alle tidligere traineene som tok turen til Trondheim for å markere 10 års jubileet - måtte den leve i 10 år til! 

Her kan dere se videoen som ble spilt inn med hilsninger og erfaringer fra traineeordningen fra noen av våre medlemsbedrifter: https://youtu.be/gNmOHXMVrFU

Les mer om traineeordningen her: https://www.norskbergindustri.no/traineeordningen/