Fire nye traineer ansatt

Vi kunne også i år sette rekord i antall nye traineer, og har nå ansatt fire stykker som starter opp 1. september 2023.

De fire som fikk tilbud, og takket ja til plassene i traineeordningen er:

Vilde Lund Øksnes som skal til Nordic Mining, Nordic Bulk og Nussir

Eivind Dybdahl som skal til  Franzefoss Minerals, Titania og Norsk Stein

Sigurd Aamot som skal til Elkem, Verdalskalk og Sydvaranger Drift

Kristian Skåland som skal til Nordic Bulk, Rana Gruber og Nordic Mining

De presenterer seg selv på følgende vis:

Vilde Lund Øksnes                                

Mitt navn er Vilde, 25 år gammel og kommer fra Sætre, et tettsted som ligger langs Indre Oslofjord. Jeg går 5. året på studiet Tekniske Geofag ved NTNU i Trondheim. Studieretningen jeg går er Mineralproduksjon og teknisk ressursgeologi, med hovedprofilen Teknisk ressursgeologi. For tiden skriver jeg en master i samarbeid med Lundhs der jeg ser på sjeldne jordarter og andre kritiske elementer i nefelinsyenittpegmatitter. Jeg ser frem til å lære masse som Trainee i Norsk Bergindustri og få en mer praktisk tilnærming til det man har lært på studiet. Det å få muligheten til å jobbe i tre forskjellige bedrifter er utrolig spennende og jeg gleder meg veldig!

Eivind Dybdahl

Mitt navn er Eivind Dybdahl, jeg er 28 år og kommer fra Stavern. Jeg studerer geologi på NTNU i Trondheim, hvor jeg skriver masteroppgave om strukturgeologi. Der kartlegger jeg og daterer en stor forkastning i Sør-Norge, blant annet ved hjelp av K-Ar datering og 3D-modellering med bruk av drone. Jeg er veldig spent på hvordan det blir å bruke kunnskapen fra studiet til mer praktiske formål. Jeg har allerede prøvd å jobbe som geolog med sommerjobb hos Feiring, noe som ga mersmak. Jeg gleder meg derfor veldig til de neste to årene som trainee for Norsk Bergindustri.

Sigurd Aamot

Jeg er en 28 år gammel trønder fra Trondheim, som tar en mastergrad i geologi innen retningen; Berggrunns- og ressursgeologi, på NTNU i Trondheim. Som geolog trives jeg godt å ferdes i felt og være i fysisk aktivitet. Min spesialisering innen geologi ligger innenfor kartlegging, hvor kartlegging av mineralressurser er min hovedinteresse. På fritiden så benyttes det meste av tiden min til sosiale aktiviteter og trening, som ofte involverer folk fra studiet. Jeg ser fram til å være en del av trainee-ordningen og takker Norsk Bergindustri for denne muligheten.

Kristian Skåland

Jeg heter Kristian, er 23 år gammel og kommer fra Skåland i Lund kommune. Jeg holder nå på med siste året på Tekniske Geofag ved NTNU i Trondheim, der jeg har fokusert på oppredning og prosess. Gjennom arrangementer som Bergdagen og Høstmøtet har jeg hørt mye om traineeordningen, og er veldig glad for at jeg er så heldig at jeg får delta i den selv. Jeg ser fram til å få jobbe hos tre forskjellige bedrifter, og bli enda bedre kjent med bransjen.

Velkommen alle sammen! 

Gledelig er det i tillegg at vi fikk hele tre nye bedrifter i ordningen i 2022, tusen takk til Elkem, Nordic Mining og Sydvaranger drift!

Norsk Bergindustri ønsker også å takke alle bedriftene i ordningen som gjør det mulig for oss å rekruttere arbeidskraft og markedsføre bergindustrien på en slik måte til studenter landet over! Du kan lese mer om traineeordningen her  https://www.norskbergindustri.no/traineeordningen/

Lurer du på om ordningen kan være noe for din bedrift? Ikke nøl med å ta kontakt med Eli for en uforpliktende samtale på telefon 926 56 886