Nyhetsarkiv

Vis filtrering

284 resultater

Type artikkel
Velg område
284 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Investorer verdsetter bærekraft

  På listen over de viktigste risikoområdene for selskaper innen mineralleting og -utvinning er det mange tema knyttet til bærekraft. De må du ta på alvor for å sikre finansiering.

 2. Store lokale ringvirkninger fra bergindustrien

  En omfattende kartlegging fra Direktoratet for mineralforvaltning, produsert av Kunnskapsparken Bodø, bekrefter at ringvirkningene av mineralnæringen er store. Faktisk langt større enn fra sammenlignbare bransjer, som blant annet bygg og anlegg.

 3. Naturnøytralitet som ledestjerne

  I takt med voksende oppmerksomhet om at natur er en begrenset ressurs, øker kravet om at prosjekter skal startes og virksomheter drives med naturnøytralitet som et klart mål.

 4. Støtt opp om bransjedagen!

  Vi oppfordrer våre medlemmer til å arrangere åpen dag lørdag 7. september – den allerede etablerte Geologiens dag. Samler vi bransjen om én dag, får vi større gjennomslagskraft mot presse, politikere og samfunnet generelt.

 5. Gledelig gjennomslag på Stortinget

  Stadig flere politikere forstår argumentene fra Norsk Bergindustri og næringen. Nå har Stortinget vedtatt fire tiltak for styrke mineralutvinning og bruk av overskuddsmasser.

 6. Debatten som burde vært tatt på Industriuka

  "Kraften til å handle" er overskriften på Industriuka 2024. Men hvorfor er det ingen som snakker om den store elefanten i rommet? Den som står i veien for det virkelige internasjonale industrieventyret i Telemark.

 7. Etterlyser norsk mineralfond

  Norge har Europas største forekomst av sjeldne jordartselementer. Nå må myndighetene på banen for å sikre verdiene på vestlige hender, krever Norsk Bergindustri

 8. Digital betongkompetanse

  Fra 1. juni 2024 tilbyr Betongopplæringsrådet (BOR) sine kompetansebevis på en digital plattform. Gjennom samarbeid med Sentralregisteret, er disse gjort tilgjengelig på K-REG.

 9. Tid, penger og bærekraft

  Med topp moderne produksjonsanlegg leverer Borsheim naturstein av høy kvalitet og med lavt miljøavtrykk. Nå jobber bedriften med et prestisjeprosjekt i Sandnes.