Norsk Bergindustri

Innhold

Artikkelarkiv

Vis filtrering

130 resultater

Type artikkel
Velg område
130 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyheter

  Møte med programkomiteen i Ap

  Anita, Njål og Lars-Erik har avholdt digitalt møte med Are Tomasgard som sitter i programkomiteen i Arbeiderpartiet for å presentere bergindustrien og våre ønsker for bedre rammebetingelser og økt verdiskapning.

 2. Nyheter

  Mineralloven under lupen

  Kongen i statsråd har oppnevnt et NOU-utvalg som skal foreslå endringer i mineralloven. Samtidig sender Nærings- og fiskeridepartementet forslag til forbedringer i loven på høring allerede nå.

 3. Nyheter

  Møte med Klima- og miljødepartementet

  Sekretariatet jobber daglig for at bergindustrien skal få økt synlighet og styrket omdømme. Anita, Njål og Lars-Erik har avholdt videomøte med statssekretær Maren Hersleth Holsen og førstekonsulent Tiril Hazeland Sverdrup i Klima- og miljødepartementet.

 4. Nyheter

  Nyhetsbrev fra UEPG

  Gjennom vår europeiske samarbeidsorganisasjon UEPG holder vi deg oppdatert på siste nyheter fra EU. Les mer om virkningen av COVID-19-krisen i Europa, EUs Green Deal og den nye handlingsplanen for sirkulær økonomi.

 5. Nyheter

  Hilsen fra Håkon Haugli

  Ved innledning til 17 mai helgen sender administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli, en hyggelig videohilsen til alle medlemmer i bergindustrien.

 6. Nyheter

  Foreslår statlig gruvefinansiering

  Vår generalsekretær Anita Hall er intervjuet i dagens utgave av Finansavisen og etterlyser statlige penger for å finansiere opp norsk mineralnæring raskere. Prosjektene til Nussir ved Repparfjorden og Nordic Mining ved Engebøfjellet er gryteklare prosjekter som myndighetene snarest kan fremskynde, uttaler hun.

 7. Nyheter

  Revidert nasjonalbudsjett:Krever tiltak som treffer bergindustrien

  Når regjeringen idag fremlegger sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett, krever Norsk Bergindustri målrettede tiltak som raskt kan omsettes i verdiskaping og sysselsetting. Et nytt statlig fond/investeringsselskap rettet mot mineralnæringen, fremskynding av gruveprosjekter og styrking av asfaltbudsjettet til Statens vegvesen, er prioritert.

 8. Nyheter

  Robust bransje med tydelige krav

  Geo365.no har laget en artikkel om Norsk Bergindustri og vår nylig gjennomførte medlemsundersøkelse. Status nå er at bransjen har klart seg relativt godt i den første tiden etter at corona tiltakene ble gjennomført. Men situasjonen er usikker og negative ringvirkninger kan oppstå i tiden som kommer. Vi har tydelige krav til myndighetene.

 9. Nyheter

  Møte med programkomiteen i MDG

  Anita, Njål og Lars-Erik har avholdt digitalt møte med leder av programkomiteen i MDG for å presentere bergindustrien og våre ønsker for bedre rammebetingelser og økt verdiskapning for våre medlemmer.

 10. Nyheter

  Møte med programkomiteen i MDG

  Anita, Njål og Lars-Erik har avholdt digitalt møte med leder av programkomiteen i MDG for å presentere bergindustrien og våre ønsker for bedre rammebetingelser og økt verdiskapning for våre medlemmer.